TapaniIhalainen Politiikkaa Tapsan tahtiin!

Pienyrittäjät - nykypäivän torpparit!

Torpparit vuokrasivat maata viljeltäväksi. Vuokra maksettiin torpan tuotteilla tai tekemällä päivätöitä eli taksvärkkiä. Sopimusehdot olivat vuokranantajan mielivallan alaisia. Väinö Linna puhuikin maaorjuudesta.

Pienet ja keskisuuret yritykset työllistävät lähes miljoona ihmistä. Yksinyrittäjinä itsensä työllistää 170 000 ihmistä, 65 prosenttia kaikista yrityksistä. Yksinyrittäjien aseman parantaminen synnyttää lisää yrityksiä ja toimeliaisuutta yhteiskuntaan. 

Alle kymmenen hengen yrityksiä on 265 000. Työttömiä on 320 000. Jokaisen pienyrityksen palkatessa yhden työttömän, henkilösivukuluiksi nolla euroa. Tämä kompensoidaan työttömyyskorvauksella. Työttömyysongelma olisi suurelta osin poissa ja Suomen talous elpyisi vauhdilla.
Yrittäjä tarvitsee työntekijöitä, jotka ovat ostovoimaa yrityksen tuotteille ja työntekijät tarvitsevat yrittäjiä työllistyäkseen. Yrittäjä tuo yhteiskuntaamme rahan, jonka julkinen sektori käyttää.

Suomalainen yrittäjälainsäädäntö tarvitsee remontin. Lait on laadittava pienimmillekin yrityksille sopiviksi. Sosiaaliturvan parantamista on jatkettava, verotuksen kannustavuutta lisättävä ja työntekijän palkkaamisen kynnystä madallettava. Byrokratiaa ja sääntelyä on karsittava. Sääntely on oltava niin matala, että kadulta kuka tahansa voisi hyödyntää osaamisensa yrittäjänä. Katu- ja kivijalkayrittämisen mallia voidaan ottaa Euroopasta. Väkilukuun suhteutettuna Suomesta puuttuu 100 000 yritystä.
Lainsäädännön keskeisenä tehtävänä on oltava yrittäjyyden vahvistaminen. Hyvinvointimme on kiinni kannattavien yritysten menestyksestä. Koeajan pidennys on kansalaistemme etu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat